Rusia descătușează exporturile de cereale! Ce se va întâmpla cu prețurile?

Piața de cereale ar putea suferi mișcări drastice, după ce Rusia, cel mai mare exportator mondial de grâu, s-a arătat dispusă să crească exporturile de cereale.

Porivit unui anunț făcut marți de agenţia rusă de presă Interfax, guvernul de la Moscova ar putea renunţa la restricțiile privind exporturile de cereale, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Rusia obișnuiește ca în perioada februarie-iunie să impună anumite cote la exporturile de cereale, pentru a se asigura că are suficiente cereale pentru nevoile interne,

„Recolta este atât de ridicată, încât, în principiu, nu sunt îndeplinite condiţiile pentru introducerea unor restricţii cantitative în acest moment”, a precizat agenţia de stat Interfax, citând declaraţia responsabilului cu sectorul agricol în guvernul de la Moscova, Viktoria Abramchenko.

La rândul său, preşedintele Putin a arătat că Rusia este în grafic pentru a recolta în acest an o cantitate record de 150 de milioane de tone de cereale, inclusiv 100 de milioane de tone de grâu. 

Rămâne de văzut cum vor evolua prețurile pe piața internațională de cereale odată cu noile volume de grâne venite dinspre Rusia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole