Rusia adopta o noua strategie de dezvoltare in industria de cereale

Până în 2035, Rusia va recolta în medie 140 de milioane de tone de cereale pe an, cu 24% în creștere față de nivelul din 2018, conform unui program de dezvoltare a industriei de cereale pe termen lung adoptat recent de Ministerul Agricol rus.

Până în acest moment, consumul intern va fi de aproximativ 86,6 milioane de tone pe an, din care 52,3 milioane de tone vor fi utilizate în producția de furaje. În următorii 17 ani, se estimează că investițiile globale în industria de hrană și făină din Rusia se vor ajunge la aproximativ 9 miliarde USD.

Îmbunătățirea infrastructurii

În plus, în jur de Rub281 miliarde (4,3 miliarde de dolari SUA) trebuie să fie investit în diferite proiecte de infrastructură, inclusiv în construirea de terminale de cereale în porturile portuare rusești și în unele spații de depozitare pentru cereale și furaje. Aceste investiții au drept scop îmbunătățirea logisticii în industria rusă a cerealelor și a hranei pentru animale, a spus ministerul.

Achiziționarea de echipamente agricole noi

În jur de 70 miliarde USD urmează să fie investiți în achiziționarea de echipamente agricole noi. Acestea sunt investiții private, întrucât programul nu oferă detalii cu privire la ajutorul de stat planificat pentru producătorii ruși de cereale în următorii ani pe care guvernul i-a promis anterior.

Creșterea producției de furaje

În 2018, Rusia a produs 28,9 milioane de tone de furaje, cu 5% mai mult față de anul precedent, a estimat Serviciul de Statistică al Statului Rus. În plus, se consideră că producția reală de furaje din țară este mai mare decât reflectă datele statistice oficiale, întrucât mai multe milioane de tone de furaje se fabrică pe segmentul umbra al pieței.

Creșterea competitivă a producătorilor de animale din Rusia

“Noua strategie se concentrează în primul rând pe piața internă și este de așteptat ca, datorită noului program, crescătorii de animale din Rusia să aibă hrană suficientă la prețuri accesibile și de o calitate suficientă, astfel încât să poată fi competitivi atât pe piața internă cât și pe cea internațională”, a declarat Sergey Yushin, președintele Asociației Naționale a Cărnii din Rusia, pentru ziarul Agroinvestor.

Creștere pe piața internă a furajelor

Până în 2025, Rusia va crește producția de furaje la 40 de milioane de tone, conform prognozei Uniunii Europene a producătorilor de furaje la începutul acestui an. Capacitățile totale de producție instalate în țară până la acel moment ar putea fi extinse la 45 de milioane de tone. Se estimează că cererea internă de furaje în țară va crește cu un ritm mediu de aproximativ 4,6% pe an.

Autosuficiență la păsările de curte și porci

Ministerul Agriculturii din Rusia a raportat mai devreme că țara a ajuns la autosuficiență asupra păsărilor de curte și a cărnii de porc și că suplimentarea a producției de carne ar putea fi asigurată printr-o creștere a aprovizionării la export. De exemplu, exporturile rusești de carne de pasăre vor urca cu 40% până la 250.000 de tone în 2019, comparativ cu anul precedent, a prevăzut ministerul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole