ROZMARINUL, UN MEDICAMENT ANTIC.

134

Rozmarinul a fost folosit ca medicament din timpul Greciei Antice. Este o planta folosită pe scară largă, care provine din regiunea mediteraneană. Această plantă este recunoscută drept condiment savuros pentru mâncăruri, însă rozmarinul este foarte benefic pentru sănătate. Efectele sale variază de la îmbunătățirea memoriei până la creșterea părului. Cu toate acestea, în exces, rozmarinul poate produce efecte adverse. Citiți mai departe pentru a afla beneficiile și limitele suplimentării cu rozmarin.

Planta conține un ulei esențial necesar pentru supraviețuire și este cunoscut pentru îmbunătățirea memoriei . Aceasta conține una dintre cele mai mari proprietăți antioxidante ale mirodeniilor și poate combate fungii, bacteriile și cancerul. În celulele cancerului ovarian, unii constituenți activi de rozmarin au oprit creșterea celulelor canceroase și au le-au ucis pe cele existente.
Atât acidul rosmarinic cât și extractele de rozmarin au scăzut moleculele care cauzează cancerul, găsite în carne, cum ar fi carnea de vită, carnea de pui, carnea de porc și peștele.
Rozmarinul este o sursă bogată de antioxidanți și compuși antiinflamatori, care se consideră că ajută la stimularea sistemului imunitar și îmbunătățirea circulației sângelui.
Studiile de laborator au arătat că rozmarinul este bogat în antioxidanți, care joacă un rol important în neutralizarea particulelor dăunătoare numite radicali liberi.
Tot studiile au remarcat faptul că rozmarinul îmbunătățește indigestia. De asemenea extractele de rozmarin protejează pielea de deteriorarea razelor UV, crescând eficacitatea acesteia în timp.
Rozmarinul ajută la vindecarea rănilor datorită extractelor din frunze folosite în industria farmacologică în fabricarea cremelor .
Uleiul esențial de rozmarin poate să crească tensiunea arterială, prin urmare este indicat să-l evitați dacă suferiți de tensiune arterială mărită. Nu aplicați uleiul esențial de rozmarin în apropierea ochilor, înăuntrul urechilor sau a altor părți sensibile ale corpului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult