ROȘIILE DE GIUVĂRĂȘTI AU AJUNS ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Miercuri, 24 mai, Dorel Imireanu, primarul comunei Giuvărăști, a prezentat, în cadrul Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților, roșii din comuna sa, provenite din gospodăriile beneficiare ale programului guvernamental menit să sprijine producătorii agricoli să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producție autohtonă.

Județul Olt are în prezent peste 1.500 de persoane înscrise în cadrul Programului pentru Tomate, iar acest succes major se datorează deschiderii și sprijinului oferit de către Direcția Agricolă Județenă Olt. În acest sens, domnul director Emil Marinescu s-a implicat direct în promovarea, derularea și monitorizarea acestui program.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 13.481,4 lei/ beneficiar/an, ceea ce reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, însă valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente. Perioada de depunere documentație în vederea obținerii acestui sprijin a fost prelungită până la data de 15 iunie.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Cu toate că județul Olt este fruntaș la numărul dosarelor depuse pentru a beneficia de prezentul program, cât și pentru producția de roșii, legumicultorii se confruntă cu o serie de probleme la comercializarea roșiilor. Printre problemele prezentate conducerii Comisiei de către primarul din Giuvărăști, se numără aspecte precum: dificultatea în a factura marfa din cauza refuzului intermediarilor de a-și furniza datele, lipsa unor depozite zonale de preluare a legumelor din acest bazin legumicol, concurența neloială din partea unor așa-ziși producători din piețe. O altă problemă adusă în discuție în cadrul Comisiei face referire la unele abuzuri ale autorităților fiscale, soluționarea acestora survenind prin legea prevenției, inițiată de Guvernul Grindeanu, care va obliga agenții să preîntâmpine eventualele nereguli, oferind posibilitatea de remediere a acestora, sancționarea fiind ultima variantă.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

În ceea ce privește soluțiile problemelor privind comercializarea, domnul deputat Alexandru Stănescu, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, a transmis faptul că asocierea în cooperative este singura variantă, deoarece astfel fermierii pot beneficia de facilitățile fiscale conferite de calitatea de membru. În plus, prin intermediul cooperativelor se poate face o valorificare mult mai bună a produselor, sunt eliminate problemele cu facturile și se poate aplica discount la inputuri. În finalul discuțiilor s-a subliniat ideea că hipermarketurile doresc să identifice cooperativele din România, producătoare de legume pentru a putea beneficia de Legea 150/2016- Legea produselor românești (51% produse românești).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole