Iarnă grea! Romsilva suplimentează volumul de lemn de foc pentru populație!

În condițiile actualei crize energetice, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat, miercuri, că va suplimenta, anul acesta, cantitățile de lemn de foc pentru populație, pentru a acoperi cererea.

„Directorul general al Regiei Nationale a Pădurilor – Romsilva, Daniel Nicolaescu, a dispus, în cadrul unei videoconferințe de lucru cu directorii direcțiilor silvice din subordinea regiei, suplimentarea volumului de lemn de foc destinat populației, astfel încât să se poată acoperi cererea pentru această resursă”, se arată într-un comunicat al Romsilva remis, miercuri, redacției AgroTV.

Conducerea Romsilva analizează, în același timp, posibilitatea relocării din pădurile administrate a unor volume de lemn de foc din zonele unde există excedent, în special în zonele de munte, către zonele deficitare, pentru a echilibra astfel piața lemnului pentru foc. 

Totodată, având în vedere cererea ridicată pentru lemn din partea industriei, conducerea Romsilva a identificat posibilitatea suplimentării volumului oferit pe piață cu circa 500.000 de metri cubi de lemn din producția acestui an. Potrivit reprezentanților instituției, aceasta măsură va fi supusă, conform prevederilor legale, aprobării Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în ședința din 29 septembrie a.c.

„Menționăm că în primele opt luni ale acestui an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a livrat direct populației 1.217.464 de metri cubi de lemn de foc, cu 362.399 de metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut, și se estimează că, până la finalul anului, volumul de lemn de foc oferit direct populației va fi de circa două milioane de metri cubi”, se mai arată în comunicatul citat.

- Publicitate -

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de pădure proprietatea publică a statului – circa 48% din pădurile țării – și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole