ROMSILVA A ÎNVINS BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

Dupa aproape 16 ani de procese s-a incheiat confictul, pe domeniul forestier, intre Romsilva si Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei.

Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, autoritatea statului are drept de propietate pentru 200.000 de hectare cu padure din judetul Suceava. Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei susținea că deținea drept de proprietate pe mare parte din paduriel Sucevei, dar instant a decis ca acestea sa rămân în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Litigiul s-a judecat în acești ani la mai multe instanțe din țară, în mai multe cicluri procesuale, la Suceava, Galați, Timișoara, Cluj, pentru ca intr-un final periplul sa se termine la Înalta Curte de Casație și Justiție. De remarcat ca tot prin sentinte judecatoresti, Romsilva a reușit să păstreze în proprietatea publică a statului român încă alte zeci de mii de hectare de fond forestier, din județele Buzău, Gorj și Argeș.

În urma aplicării legilor pentru restituirea proprietăților, fondul forestier proprietate publică a statului, administrat de Romsilva, s-a diminuat cu aproape 49% din totalul padurilor detinute de statul roman.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole