ROMÂNII SUNT CODAȘI LA CONSUMUL ANUAL DE MIERE

Un român consumă în medie, pe an, aproximativ 600-700 grame de miere, susține ROMAPIS. Comparativ, nivelul de consum este de doua-trei ori mai scăzut față de țările dezvoltate.

Românii nu prea mai consumă miere de albine, însă partea bună este că apicultorii certificați ecologic sau în curs de conversie încep să capete teren, deținând în prezent 5% din totalul producției anuale.

„Românii au început să consume mai multă miere ecologică față de anii precedenți, dar sunt încă departe de a atinge cotele de consum din alte țări, susțin reprezentanții federației de profil ROMAPIS. Conform acestora, consumul de miere convențională rămâne scăzut în România, la 600-700 grame de miere/an, ceea ce înseamnă de 2-3 ori mai puțin decât în țările mai prospere. Din cele 24.000 de tone de miere produsă anual de apicultori un procent de 5% aparține apicultorilor certificați ecologic sau în curs de conversie”, se arată pe Agerpres.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole