28 iunie 2022 - 12:17

Românii sacrifică din ce în ce mai multe animale!

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), comparativ cu luna precedentă și cu perioada asemănătoare a anului 2018, greutatea în carcasă la păsări și bovine a crescut, în timp ce aceasta a scăzut la caprine, ovine și la porcine.

Conform ultimelor statistici, raportat la luna precedentă, sacrificările la bovine au crescut cu 7,3% în luna mai, iar la caprine și ovine au scăzut cu 92% și cu 4.3% la porcine.

Potrivit datelor furnizate, în intervalul de referință, greutatea la carcasă a bovinelor a crescut în proporție de 5.5% și la păsări în proporție de 8.3%. În ceea ce privesc caprinele și ovinele, greutatea în carcasă a scăzut cu 89.7% și cu 5.4%.

- Publicitate -

Raportat la anul precedent, în luna mai 2019 sacrificările de bovine au crescut cu 9.3% și cu 5.4% la păsări, scăderi fiind înregistrate la porcine (12.1%), și la ovine și caprine (7.5%). În privința greutății în carcasă, aceasta a crescut în cazul bovinelor cu 9% și cu 4.5% la păsări, iar la porcine și ovine  a scăzut cu 9.3% și 9.7%.

qq

q

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.