ROMÂNII CARE LUCREAZĂ ÎN AGRICULTURA BRITANICĂ VOR FI ÎNLOCUIȚI CU ROBOȚI

42

Marea Britanie, dupa renuntarea la Uniunea Europeana, vrea sa inlocuiasca muncitorii agricoli est europeni cu roboti specializati. Procesul, care urmeaza sa  fie implementat treptat, va fi unul de lunga durata si foarte costisitor. 

Robotii devin tot mai prezenti in fermele din intreaga lume, pe masura ce pretul lor scade, iar salariile minime acordate in sectorul agricol cresc. In acest context, autoritatile britanice se gandesc sa inlocuiasca muncitorii, cei mai multi provenind din Europa de Est, cu masinarii conduse de inteligenta artificiala.

Anul trecut in Marea Britanie peste 200.000 de romani erau zilieri in insula, Brexitul va produce modificari importante in forta de munca.Costurile de inlocuire cu roboti sunt uriase, Londra anuntind un plan de sustunere financiara atit pt industria care va produce masininile, dar si pt fermieri in momentul achizitionarii robotilor agricoli.

Noile tehnologii au nevoie de investitii importante la inceput, pe care nu toti agricultorii si le-ar permite. Acestia ar putea cere granturi, reduceri de taxe sau dobanzi mai mici la credite pentru a putea face noile achizitii. In plus, fermierii ar putea cere de la retaileri si procesatori contracte mai avantajoase, pe termene mai lungi si cu preturi garantate.Urmarim subiectul si va tinem la curent.

Citește și

Cmentariile sunt închise