20 aprilie 2021 - 20:30

Romania va fi din nou… vazuta din tractor, la AGRO TV

Pe data de 1 iunie, se dă startul în a doua etapă ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR, traseul care o poartă pe jurnalista Patricia Pop la volanul tractorului prin vestul țării, pentru a promova agricultura, turismul și gastronomia locurilor prin care va trece.

Pentru că Agro TV este unul dintre principalii parteneri media, inițiatoarea proiectului a fost invitată în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, unde a vorbit despre călătoria care va începe în numai câteva zile dar și despre ceea ce își dorește să transmită oamenilor prin intermediul acestor întâlniri.

Dacă despre etapa de anul trecut, Patricia spunea că a fost “o recoltă bogată de povești și emoții”, de data aceasta, întrebată ce așteptări are, jurnalista a recunoscut că prin inițiativa aceasta speră să schimbe dar și să pună în mișcare anumite lucruri care nu se întâmplă așa cum ar trebui în ruralul românesc.

”Încerc să descopăr povești cât mai inedite, oameni cu inițiative interesante, pentru că, cu cât sunt aceste povești mai variate, cu atât proiectul va fi mai captivant pentru cei care îl urmăresc.

România înseamnă toată această imagine complexă, și cu fermieri mari, și cu mici producători, și cu mici probleme, și cu nevoi si cu provocări de toate felurile. Nimeni nu se laudă că ar fi totul perfect. Imi doresc să vorbesc la superlativ despre România dar realitatea este mult mai dură, oamenii au probleme.

Sunt curioasă care va fi starea de spirit a fermierilor anul acesta după toate provocările pe care le-au înfruntat.

Îmi doresc față de etapa unu, când am vizitat câte un fermier, să ajungem la doua ferme acum, plus o sesiune de gătit. O să fie un maraton.”, a spus jurnalista pentru Agro TV.

Patricia Pop a dezvăluit și faptul că în cadrul acestor întâlniri caută să afle și despre grijile și dorințele fermierilor, că îi sfătuiește și că încearcă să le ducă problemele mai departe și să le facă auzite vocile.

”Încet, încet oamenii descoperă conceptul de asociere. Discuțiile mele cu fermierii sunt foarte prietenoase și deschise, și îmi permit să le sugerez foarte direct treaba aceasta cu asocierea. Îi încurajez să se întâlnească și să se cunoască, să vadă care sunt punctele comune și cum se pot ajuta. Nu trebuie să fie o chestie complicată care să îi sperie pe oamenii simpli. Este important să se trezească și să lucreze împreună pentru că așa vor avea niște beneficii. Nu mai este o opțiune!”, a mai adăugat Patricia Pop.

Proiectul care își propune să promoveze România, include în acest an și ferme de bivoli și bizoni, o cultură bio, vizită la o cramă cu vinuri medaliate, un popas în zona unde se gătesc celebrele plăcinte de Turnu, pâinea de Pecica, pâinea cu cânepă și prin bucătăriile a patru naționalități care conviețuiesc în pace pe meleagurile Banatului. Pentru ca în final, expediția organizată și condusă de Patricia Pop să se răsfețe la o petrecere în stil maramureșean la Negrești Oaș.

Începând din 4 septembrie, pe grila de toamnă a postului AGRO TV, emisiunea ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR va putea fi urmărită în fiecare vineri de la orele 22.00 și în reluare duminica de la 13.30 și 23.30.

Emisiunea “Agricultura, o șansă pentru România” este o inițiativă a Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii, inițiativă susținută de AgroTv, ProfitTv și Look Plus.

ALĂTURĂ-TE ACESTUI PROIECT!

Mai multe informații pe asdar.ro