România, la un pas de a da socoteală la Curtea de Justiție a UE. Aflați care este cauza

Comisia Europeană a decis să trimită un aviz motivat României îndemnand insistent să aplice în mod corect normele UE privind igiena produselor alimentare, potrivit TVR. Sunt vizate carnea de vânat, peştele sălbatic şi ouăle de prepeliţă.

Nerespectarea normelor UE privind principiile şi cerinţele generale ale legislaţiei alimentare privind igiena produselor alimentare, a normelor specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală şi a procedurii de furnizare de informaţii în domeniul reglementărilor tehnice pot crea mari neplăceri țării noastre, Comisia putand sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

În iulie 2020, CE a trimis României o scrisoare de punere în întârziere. Întrucât România nu s-a conformat acestei scrisori, Comisia a decis să trimită un aviz motivat. În plus, normele naţionale adoptate de România care derogă de la cerinţele de igienă alimentară aplicabile în întreaga UE, care vizează asigurarea siguranţei alimentare în beneficiul şi pentru protecţia consumatorilor europeni, nu sunt conforme anumitor definiţii prevăzute în legislaţia UE. Și aici, cităm TVR: ” Este vorba despre comerţul cu amănuntul, produsele primare şi producţia primară de alimente. Încălcarea vizează carnea de vânat, peştele sălbatic capturat şi ouăle de prepeliţă”.

Potrivit CE, România a încălcat obligaţiile de notificare în temeiul Directivei 2015/1535 prin faptul că nu a notificat Comisiei normele naţionale înainte de adoptarea acestora.

Ţara are acum la dispoziţie două luni pentru a lua măsurile cerute de Comisie. În caz contrar, CE poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. UE Are Pretenții Multe Mări dinpaete aromaniei
    Ce se distribuie spre UE
    Dar ce intră Nu-i Deranjează
    Și Analfabeți Traficanți sânt apreciați și primesc si medali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole