România pregătește sistarea exportului de floarea-soarelui!

România ar putea opri exportul de semințe de floarea-soarelui, a anunțat Marcel Ciolacu miercuri seara, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

O astfel de decizie este una fără precedent pentru țara noastră, însă ea ar putea fi luată pentru a evita o eventuală penurie de ulei de floarea-soarelui, în contextul internațional creat de conflictul din Ucraina.

Liderul PSD a precizat că guvernul ia în calcul să mărească rezervele statului în privința mai multor produse, pentru a se evita o criză economică de mare amploare, așa cum anticipează economiștii.

„Vom mări rezervele statului și la grâne, și la cartofi. Am avut o discuție cu premierul și eu îmi asum ca la floarea-soarelui să oprim exportul. Nu putem lăsa producătorii cu produsele nevândute. Semințele le cumpără statul la prețul pieței și apoi le vinde fabricilor din România. Este zona în care Ucraina trimitea cele mai multe produse. România este grânarul Europei. Vom veni cu scheme de ajutor pentru sectorul de procesare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole