Romania, reclamata din nou la C.E. pentru conditiile de transport al animalelor vii în tari terte

Joi, la București, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia domnii Gabriel Păun-Directorul Animals International-Europa, și domnul  Adrian Oros-Deputat PNL, au denunțat încă o dată condițiile în care se derulează exportul de animale vii din România, în țări terțe.

După cum v-a informat postul de televiziune Agro TV, cei doi, susținuți de ACEBOP, au depus în Parlament un proiect de Lege referitor la asigurarea bunăstării animalelor vii în timpul transportului de lungă durată în afara spațiului comunitar.

În cadrul conferinței de presă, cei doi au prezentat informații suplimentare privind transporturile de animale vii din România, în țările arabe. Astfel, domnul Gabriel Păun a informat că în luna iulie 2018, Animals International a avertizat că firma de tranzacționare și transport Al Mawashi, din Kuweit, ar putea relua importul de animale vii din România.

De menționat că guvernul României cunoaște practicile acestei firme încă din 2017, când a avut acces la o filmare făcută pe nava maritimă Awassi Expres, pe care au murit nu mai puțin de 4.000 de ovine din cauza lipsei de oxigen și înnecându-se în propriile excremente.

Ca  urmare, domnul Gabriel Păun a declarat că, față de această situație, va depune o pângere la Consiliul Europei pentru prevenirea întoarcerii vaporului Al Shuwaikh în România.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole