România, invadată de produse agroalimentare din Ungaria, Germania și Polonia

Deficitul balanței comerciale cu produse agroalimentare se adâncește din ce în ce mai mult. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), țara noastră a importat anul trecut o cantitate de produse agroalimentare cu 21% mai mare, acestea costându-ne aproximativ 8,93 miliarde de euro.

În topul țărilor de unde România aduce cea mai multă marfă se află Germania, Ungaria și Polonia. Potrivit datelor oficiale, țara noastră a importat din Germania produse în valoare de 1,4 miliarde de euro, din Ungaria în valoare de 1,38 miliarde de euro, iar din Polonia în valoare de 912 milioane euro.

În privința exporturilor, țara noastră stă mai prost decât în anii precedenți. Cantitatea de produse agroalimentare exportate a scăzut cu peste 3 miliarde de tone, iar valoarea acestora s-a redus cu 2,7%, ajungând la 6,9 miliarde de euro.

Printre destinațiile preferate pentru produsele românești se numără Italia (770 milioane euro), Bulgaria (507 milioane euro) și Olanda (394 milioane euro).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole