Romania obtine primul imprumut EaSI in valoare de 35 MIL LEI pentru sectorul agricol

  • 35 de milioane de lei (7,3 milioane de euro) vor sprijini aproximativ 700 de micro-întreprinderi în cadrul programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI).
  • Aceasta este prima tranzacție finanțată de EaSI care a fost implementată în România.

Fondul European de Investiții (FEI) și Uniunea Europeană au anunțat luni, 13 iulie 2020, prima tranzacție de împrumut EaSI (programul UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială) în România, în valoare de 7,3 milioane EUR, echivalentul a 35 milioane de RON, se arată în comunicatul oficial. Împrumutul va permite Agricover, singurul furnizor de servicii financiare specializate pentru fermieri de pe piața românească, să-și sporească gradul de informare în sectorul micro-agricol. Agricover joacă un rol esențial în economia locală prin îmbunătățirea accesului fermierilor la diverse produse de împrumut.

Tranzacția va spori capacitatea de creditare a Agricover, a cărei ofertă financiară este completată de servicii nefinanciare. De exemplu, în 2019, Agricover a lansat Clubul Fermierilor Români, o platformă de schimb de cunoștințe și bune practici, care are ca scop creșterea participării fermierilor români la procesul de consultare și elaborare a politicilor și reglementărilor naționale și UE. De asemenea, a pus în aplicare un program de formare și gestionare a riscurilor pentru tineret pentru a îmbunătăți educația financiară a fermierilor, în special a generației tinere.

„Tranzacția finanțată de EaSI va permite FEI și Agricover să sprijine producătorii agricoli, inclusiv micro-fermierii din toată România. Acest lucru va contribui la dezvoltarea sectorului agricol din țară, la consolidarea competitivității acestuia și la susținerea locurilor de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții pentru comunitățile agricole locale”, a declarat Alain Godard, directorul executiv al FEI.

Potrivit Nicolas Schmit, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și drepturi sociale, dee acest program vor beneficia sectorul agricol, fermierii și economia locală din România

„Suntem onorați și încântați să fim prima instituție agrofinanciară din România care a obținut finanțare în cadrul programului EaSI furnizat de FEI și Uniunea Europeană. Acesta deschide o gamă largă de oportunități pentru a ajuta micro-fermieri, precum și fermierii mici și medii să-și înceapă activitățile și să se dezvolte în continuare. Finanțarea agriculturii este principala noastră activitate și ne mândrim cu capacitatea noastră de a înțelege nevoile specifice ale unui fermier și de a dezvolta soluții de finanțare specializate și unice pentru a răspunde cerințelor lor. Finanțarea fermierilor micro, mici și mijlocii este o prioritate strategică pentru Agriover Credit IFN în următorii ani”, a declarat Robert Rekkers, CEO al Agricover Credit IFN.

Aceasta este a patra operațiune între Agricover și Grupul BEI, care valorifică relația puternic dezvoltată în ultimii doi ani, deoarece extinde și completează baza de finanțare a Agricover. Programul UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) are ca scop susținerea obiectivului UE privind ocuparea forței de muncă la nivel înalt, protecție socială adecvată, combaterea excluziunii sociale și a sărăciei și îmbunătățirea condițiilor de muncă. În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding SA îşi desfăşoară activitatea peste 1.050 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole