România NU oprește exporturile de cereale! Mesaj ferm al Ministrului Agriculturii

România continuă exporturile de cereale în ritm normal, iar o decizie de sistare a acestora nu se impune în acest moment, susține ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.

Potrivit șefului MADR, fluxul de mărfuri din Portul Constanța nu este perturbat în această perioadă, în ciuda aglomerării mai mari cauzate de produsele din Ucraina.

”În momentul de față nu am luat în calcul o astfel de decizie pentru că nu se impune. Analizele pe care le fac în fiecare marți, la ora 14, cu operatorii din comerțul cu cereale și plante oleaginoase, dar și cu reprezentanții industriei de procesare, nu ne-au condus la o astfel de decizie. (…) Dovada cea mai bună pentru o astfel de decizie este Ucraina, țară aflată sub asediu, care continuă să exporte cereale prin Portul Constanța, pentru că în felul acesta își capitalizează fermierii.

Exportul nu este perturbat în momentul de față. Suntem în dialog cu Ministerul Transporturilor în permanență, astfel încât să facilităm accesul mărfurilor din Ucraina în Portul Constanța, ca ele să poată fi livrate acolo unde aveau contracte; de partea cealaltă, e uităm și la comerțul pe care îl face România, pentru că el trebuie protejat și sprijinit”, a precizat șeful MADR, Adrian Chesnoiu, într-o emisiune la B1TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole