România, lider continuu pe piața cerealelor! Cât grâu a plecat din țară

România continuă să domine piața cerealelor din Uniunea Europeană în sezonul 2023-2024. Potrivit ultimelor date publicate de Comisia Europeană, țara noastră este cel mai mare exportator de grâu din UE, cu peste 4 milioane de tone vândute.

Astfel, România conduce clasamentul completat de Franța, Polonia, Bulgaria și Lituania. Lucrurile stau asemănător și în ceea ce privește grâul, porumbul și orzul luate împreună.

”Astăzi am constatat că România conduce în topul exportatorilor de grâu din Uniunea Europeană, cu 4,1 milioane de tone, față de Franța care e undeva la nivelul de 3,5-3,6 milioane de tone în acest moment. România conduce în acest sezon în topul exportatorilor de grâu, porumb și orz cumulate; avem undeva la peste 6,3 milioane de tone exportate, iar asta fără să adunăm și comerțul intracomunitar, care mai aduce multe tone în plus”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piața cerealelor, pentru AGRO TV.

Potrivit Comisiei Europene, exporturile de grâu din Uniunea Europeană au atins 15,84 milioane de tone, de la începutul sezonului 2023-2024, în iulie, până astăzi, în scădere cu 11% față de sezonul precedent.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole