ROMÂNIA IMPORTĂ TOT MAI MULTE PRODUSE PROCESATE ȘI IESE LA EXPORT DOAR CU VEGETALE

Romanii dovedesc in continuare ca nu se pricep sa vanda produse cu valoare adaugata.

Romania revine pe minus la produsele procesate, dar creste pozitia produselor vegetale in clasamentul celor mai exportate categorii de produse autohtone. In primele 11 luni ale anului trecut, 4,1% din ce s-a importat a fost mancare procesata si 5,9% din ce s-a exportat au fost produse vegetale, in mare parte cereale. Importurile de alimente si tutun au crescut cu peste 10%.

Romania a exportat in primele 11 luni ale anului trecut produse vegetale in valoare totala de peste 3,1 miliarde de euro, cu 10,9% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, arata ultimele date ale Institutului national de Statistica (INS). Produsele vegetale reprezinta astfel a cincea cea mai importanta categorie de produse romanesti care si-au gasit o piata de desfacere peste granite, generand 5,9% din valoarea totala a exporturilor din perioada analizata

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole