ROMÂNIA FĂRĂ PORCI! Date alarmante!

Nu, ROMÂNIA FĂRĂ PORCI nu este vreun slogan adresat politicienilor, ci, din păcate, o perspectivă cruntă spre care pare că ne îndreptăm de la an la an.

Potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), la 1 mai 2022, România înregistra un efectiv de 3,332 de milioane de porci, în scădere cu 5,9%, respectiv 209.476 capete, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează AGERPRES.
Totodată, efectivul de porcine-matcă s-a diminuat cu 0,3% (-724 capete), până la 228.452 capete.

„România fără porci” este o constatare cât se poate de amară, având în vedere evoluția efectivelor de porcine din ultimii ani, ce-i drept, puternic afectată de evoluția pestei porcine africane. Astfel, în 2021 s-a înregistrat o scădere de aproape 128.000 de capete, față de anul precedent, iar la 1 mai 2020 se înregistra o scădere de circa 55.000 de capete față de perioada similară a anului 2019.

Revenind la datele de anul acesta, în funcţie de distribuţia pe regiuni de dezvoltare se constată că ponderea efectivelor de porcine existente la 1 mai 2022, faţă de aceeaşi dată a anului 2021, a crescut în regiunile Nord-Est (+0,9 puncte procentuale – pp.), Nord-Vest (+0,8 pp.), Sud-Est (+0,4 pp.). Pe de altă parte, s-au consemnat scăderi în regiunile Vest (-0,9 pp.), Sud Muntenia (-0,5 pp.), Sud-Vest Oltenia şi Bucureşti-Ilfov (-0,3 pp.) şi Centru (-0,1 pp).

Vremurile când în România se creşteau peste 14 milioane de porci sunt demult apuse, dar să nu ne facem griji: cu politicile promovate în ziua de azi, „România fără porci” poate deveni lesne „România greierilor”, nu-i așa?

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Romania fără porci, curând Romania fără pasari ,Romania fără pâine ,Romania fără energie,…..premiați ANSVSA și hipermarketurile și clasa de politicieni, lipitori de afișe !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole