Îți vine să crezi? România, exportator de pâine!

România exportă aproximativ 30.000 de tone de pâine pe an și are un potențial uriaș de a deveni un jucător important pe piețele externe de profil, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care a ținut să infirme că țara noastră ar fi importator de pâine.

„Aud foarte des această afirmație, că importăm pâine. Astăzi, un român consumă 78 de kilograme de pâine pe an. Din acestea, doar un kilogram este pâine precoaptă. Se vorbește foarte mult și foarte des în spațiul public în termeni care nu sunt reali. Noi nu vorbim de pâine congelată, ci de pâine precoaptă. România are un potențial uriaș în a deveni exportator de pâine în țări care au nevoie de un astfel de produs. Ce-ar fi ca prin viitorul Plan Național Strategic și politicile viitoare să înființăm cât mai multe fabrici de pâine precoaptă, în care să procesăm grâu românesc și, în loc să exportăm grâu, să putem exporta acest produs care este tot mai cerut la nivel global și care are căutare chiar pe piețele vestice și în alte continente? România, totodată, exportă pâine precoaptă, aproximativ 30.000 de tone pe an, iar unitățile de producție care s-au înființat în exercițiul 2014-2020 sunt absolut convins că vor crește această cantitate”, a precizat Adrian Chesnoiu la Conferința Regională Centru cu tema „Reforma PAC și Pactul Ecologic European: impactul estimat pentru agricultură”, organizată de Clubul Fermierilor Români, joi, 10 februarie, la Covasna.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole