România, cel mai mare exportator de ovine vii din Uniunea Europeană

Având în vedere creșterea semnificativă a vânzărilor în primele cinci luni ale anului, România rămâne în mod categoric cel mai mare exportator de ovine vii din Uniunea Europeană.

Mai exact, 36.060 de tone de ovine vii au fost vândute de România unor beneficiari din afara Uniunii Europene, în primele cinci luni ale anului 2021, aceasta fiind cea mai mare cantitate livrată pe piața extra-comunitară de un stat membru, informează lantulalimentar.ro.

În comparație, anul trecut, în același interval, exporturile de ovine vii ale României în afara UE au totalizat 23.452 de tone.

În același timp, Spania, țara care deține cele mai mari efective de ovine la nivel european, a vândut anul acesta 10.526 de tone, mai puțin decât în 2020, când cantitatea exportată în perioada ianuarie – mai a fost de 19.684 de tone.

Pe a treia poziție s-a situat Portugalia, cu 9.211 tone livrate în intervalul ianuarie – mai 2021, mai mult decât în același interval al anului trecut, când a exportat 5.725 de tone de ovine vii.

De remarcat că Irlanda nu a vândut măcar o tonă de ovine vii, în schimb a exportat cea mai mare cantitate de carne macră, 1.019 tone.

La rândul ei, Spania, a exportat cea mai mare cantitate de carne congelată: 6.208 tone. Anul trecut, în același interval, a exportat 4.899 de tone carne macră.

Din păcate, România a scăzut anul acesta atât exporturile de carne macră, de la 492 la 103 tone, cât și exporturile de carne congelată, de la 664 la 163 de tone.

Astfel, deși România domină, la nivel european, exportul de ovine vii, țara noastră nu reușește să devină relevantă în exportul de carne macră și congelată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole