România cucerește piața grâului, pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

Tensiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina produc și unele efecte benefice pentru fermierii români. Țara noastră va exporta 180.000 de tone de grâu în Egipt, unul dintre cei mai mari cumpărători de grâu la nivel mondial.

Potrivit unui comunicat al Autorității Generale egiptene pentru Aprovizionarea cu Produse de bază (GASC), Egiptul a contractat prin licitație internațională importul a 180.000 de tone de grâu românesc, pentru a-și consolida strategia de aprovizionare cu produse de bază, pe fondul crizei actuale dintre Rusia și Ucraina. Cele două țări sunt, de altfel, cei mai mari exportatori de grâu către Egipt.

Potrivit GASC, marfa urmează să fie expediată în prima parte a lunii aprilie 2022.

Potrivit premierului egiptean, Mustafa Madbouli, țara pe care o guvernează dispune de stocuri de grâu suficiente pentru patru luni și jumătate, însă guvernul de la Cairo urmărește zilnic situația stocurilor de grâu, fiind pregătiți să contracteze și ale importuri.

Cu toate acestea, potrivit declarațiilor lui Madbouli, obiectivul Egiptului pe termen lung este să reducă importurile acestor produse de bază cât mai mult posibil, pentru a nu fi sub povara turbulențelor globale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole