ROMÂNIA ACUZATĂ CĂ ÎNCALCĂ LEGISLAȚIA U.E. CU PRIVIRE LA EXPORTUL DE ANIMALE VII

România riscă sancțiuni pentru încălcarea reglementărilor europene și hotărârilor Curții Europene de Justiție în ceea ce privește condițiile în care sunt exportate animalele vii, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Gabriel Păun, directorul pentru Uniunea Europeană al organizației nonguvernamentale Animals International.

ONG-ul a publicat marți o investigație asupra exporturilor de animale vii din România către țări terțe din Africa și Asia. لعبه الكرات

„Această investigație scoate la lumină un eșec cras din partea oficialilor de a monitoriza exportul de animale vii. Animalele crescute în România sunt transportate în maniere care încalcă reglementările UE și hotărârile Curții Europene de Justiție, în timp ce animalele sunt sacrificate în mod barbar cu încălcarea standardelor internaționale’, a arătat Păun.

România exportă anual peste 1,5 milioane de viței și oi, în principal în Libia, Iordania și Israel, țara noastră fiind cel mai mare exportator de animale vii din UE.

Potrivit ONG-ului, imagini înregistrate în Egipt, Turcia, Liban, Palestina, Israel și Iordania arată animale românești înspăimântate, pe deplin conștiente, manipulate și legate brutal cu frânghii și lanțuri sau chiar ridicate spre tavan de unul sau două picioare, înainte de a fi sacrificate prin tăieturi multiple în condiții neigienice, într-un mediu care prezintă riscuri pentru sănătatea umană.

- Publicitate -

În plus, la bordul camioanelor sau al navelor de transport lipsește cu desăvârșire un medic veterinar oficial care ar trebui să asigure conformitatea cu regulamentul UE privind transporturile și Hotărârea Curții Europene de Justiție. مواقع العاب اونلاين

Păun a arătat că organizația pe care o reprezintă a trimis zeci de sesizări în acest sens către Ministerul Agriculturii și către ANSVSA, însă nu a primit niciun răspuns.

„Am prezentat deja o parte din această investigație Comisiei Europene și Parlamentului European. Am înmânat alături de Eurogroup for Animals un milion de semnături Comisiei Europene acum 2 luni. Domnul Vytenis Andriukaitis, comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a instituit imediat un grup de lucru pentru definirea unei strategii pe termen lung, care să înlocuiască exportul de animale vii cu carcase. În același timp, Parlamentul UE a inițiat procedurile de înființare a unui comitet de anchetă, pentru a investiga alegațiile legate de aplicarea defectuoasă a Regulamentului Consiliului privind protecția animalelor în timpul transportului’, a adăugat Păun.

Totodată, el a arătat că România ar câștiga mult mai mult dacă nu ar exporta animale vii, ci carne congelată și refrigerată.

SURSA: AGERPRES.RO

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole