România pregătește trei noi puncte de trecere a frontierei pentru cerealele din Ucraina

Autorităţile din România și Ucraina pregătesc deschiderea, în viitorul apropiat, a trei noi puncte de trecere a frontierei între cele două țări, care vor înlesni astfel tranzitul cerealelor ucrainene prin țara noastră, informează AGERPRES.

Interesant este că informația vine din partea cealaltă a graniței, după ce vicepreşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Mykola Guitor, i-a declarat trimisului special al AGERPRES în Ucraina, Cristian Lupaşcu, că noile puncte de trecere a frontierei vor fi deschise între localităţile Şepit – Izvoarele Sucevei, Ruska – Ulma şi Fântâna Albă – Climăuţi.

„Deschiderea punctelor de trecere a frontierei intră în competenţa Ministerului Afacerilor Externe, Guvernului, Serviciului vamal de stat. În acest moment se poată discuţii intense la nivel ministere, la nivel de lideri ai celor două state. Au fost declarate ca fiind pregătite să fie deschise punctele de trecere de la Şepit – Izvoarele Sucevei, unde deja au loc lucrări de infrastructură pe ambele părţi, Ruska – Ulma, care, de asemenea, este o prioritate, şi Fântâna Albă – Climăuţi. Aceste trei puncte de trecere a frontierei sunt prioritare şi se lucrează la deschiderea, dar, totodată, înţelegem, că e un proces de lungă durată, pentru că, dacă e să vorbim de punctul de trecere de la Şepit, acolo avem doar un câmp. E foarte mult de lucru. La Ruska, lucrurile stau puţin altfel, sunt mai avansate, iar la Fântâna Albă lucrurile trebuie luate de la zero”, a declarat oficialul ucrainean.

Reamintim că, după declanșarea războiului, au fost mai fost deschise alte două puncte de trecere a frontierei între România şi Ucraina, respectiv la Krasnoilsk – Vicovu de Sus, în noiembrie 2022, și la Diakivţi – Racovăţ, în luna februarie a acestui an.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole