22 aprilie 2021 - 01:47

Roman de la ABATORUL GROAZEI din Germania: Stiam ca o sa ne infectam si noi

Un român care muncește la abatorul groazei din Germania, unde peste 500 de conaționali s-au infectat cu coronavirus, rupe tăcerea. Omul suspectează că s-ar fi infectat cu toții de la un coleg, tot român, care a fost ignorat de șefi atunci când a sunat să anunțe că se simte rău și ar putea fi infectat.

”Cred că din abator am luat virusul. A fost un coleg care s-a simțit rău, el a lucrat cu noi. A fost testat pozitiv, a stat în carantină la spital. Prin martie se întâmpla asta. El locuiește în alt sat, dar la abator e coleg cu noi. S-a simțit rău, nu s-a dus la spital. A venit acasă, a făcut un duș și s-a culcat. I-a sunat pe șefii noștri de la muncă, dar nu i-a răspuns nimeni.

Dacă nu a avut cine să-l ducă, s-a dus singur la poliție și nu știu ce a zis că l-a dus poliția la spital. Era în stare gravă, îi era rău. I-au zis doctorii că dacă mai stătea mult murea. Făcuse și aprindere la plămâni, nu știu. Asta ne-a povestit el. Noi am lucrat cu el și știam că e pozitiv. Știam că o să luăm și noi”, a spus un muncitor al abatorului, pentru Antena 3.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că a fost alertat de un român care lucrează la o fermă în Germania, alături de alți 300 de români și 200 de alte naționalități, disperați de situația în care se află.

„Am primit un telefon în urmă cu câteva minute de la un român plecat la muncă în Germania, la o fermă din Pforzheim, lângă Stuttgart. La acea fermă, potrivit românului care m-a sunat lucrează 700 de oameni dintre care 500 sunt români. Omul era foarte speriat și spunea că 300 dintre muncitori sunt infectați cu coronavirus și că nimeni nu-i ajută, nimeni nu-i bagă în seamă”, spunea atunci europarlamentarul.