29 mai 2022 - 02:04

Rodbun Grup contractează o finanțare în valoare de 84,5 milioane de lei printr-un credit bancar garantat

Rodbun Grup contractează o finanțare în valoare de 84,5 milioane de lei printr-un credit de la Banca Comercială Română, CEC Bank, Raiffeisen Bank și Banca Românească, cu o garanție emisă de EximBank.

Banca Comercială Română, CEC Bank, Raiffeisen Bank și Banca Românească susțin agricultura românească, printr-un credit sindicalizat în valoare de 84,5 milioane de lei. acordat companiei Rodbun Grup, una din cele mai importante companii de agro-business din România. Finanțarea beneficiază de o garanție emisă de către EximBank în cadrul Programului guvernamental de susținere financiară pentru companiile mari.

PCF Investment Banking România (fosta Professional Capital Finance) a acționat în calitate de consultant exclusiv al împrumutatului în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

Parteneriatul dintre marile companii din domeniul agricol și bănci este esențial după un an în care fiecare dintre cei care activează în sectorul agri-business a fost implicat în lupta împotriva Covid-19 și împotriva efectelor grave ale secetei.

 „Există un lanț al responsabilității sociale – iar prioritatea noastră a fost să fim alături de fermieri prin produse accesibile și livrate la timp, în ciuda numeroaselor provocări logistice generate de starea de urgență. Rodbun a dorit, între altele, să protejeze genetica românească, rezultată din munca cercetătorilor autohtoni, la hibrizii de porumb și floarea soarelui. Prin parteneriatul asumat azi, băncile dovedesc consistența acestui principiu fundamental – al responsabilității împărtășite – care explică reziliența economiei românești în această perioadă.”, a declarat Daniel Muntean, CEO Rodbun.

Creditul sindicalizat  va fi utilizat de RodBun Grup pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de Agent de documentație, Agent de facilitate și de Garanții.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) a acordat asistență juridică Rodbun Grup. 

Rodbun Grup

Despre Grupul Rodbun

Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc, înființată în anul 2002. 

Prioritatea strategică a grupului Rodbun în perioada 2020-2030 este prezervarea, dezvoltarea și promovarea geneticii românești de tradiție și calitate. 

Rodbun înseamnă o echipă de peste 500 de oameni care, cu seriozitate și profesionalism, le oferă fermierilor români input-uri de cea mai bună calitate, parteneriate solide pentru valorificarea recoltelor, soluții moderne de consultanță, sprijin profesional și finanțare.

Grupul Rodbun deține o bază genetică de sămânță pentru un portofoliu foarte larg de culturi, trei fabrici de procesare și condiționare sămânță și o rețea de peste 500 de Promotori și 50 de magazine agricole. 

Grupul deține una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piața agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale si capacități de depozitare cereale.

 

Despre Banca Comercială Română

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România pe segmentele de economisire şi creditare.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 370 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 13.000 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 45.690 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.193 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2020, Erste Group deținea active totale în valoare de 277,4 miliarde EUR, înregistra un profit net de 783 de milioane de EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 14,2%.

Despre Banca Românească

Banca Românească oferă de 30 de ani clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia. Cu o rețea teritorială de aproape 100 de sucursale și agenții, Banca Românească se poziționează în prezent – prin soluțiile diversificate pe care le propune nevoilor financiare ale persoanelor fizice și juridice – ca instituție financiar-bancară de top din punctul de vedere al accesibilității și competitivității. Detalii despre oferta Băncii Românești puteți afla accesând www.banca-romaneasca.ro.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Raiffeisen Bank

În ultimii ani, Raiffeisen a intensificat procesul de simplificare și transformare digitală, dezvoltând o serie de soluții digitale de creditare, plăți online și cu dispozitive mobile care să răspundă nevoii clienților de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricând.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,2 milioane de clienți persoane fizice, 99.000 de IMM-uri și 5.750 de companii mari și medii. Peste 870.000 clienți digitali folosesc aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online. Banca are 4.900 de angajați și o rețea de peste 333 de agenții în toată țara, aproximativ 720 de ATM-uri, 380 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 23.500 de POS-uri.

Despre EximBank

 

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc.   Pentru ca acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economie.

În cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, companiile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare si garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în numele și contul statului român. Prin acest program se asigură acces la instrumentele de suport oferite de statul român și obținerea unui nivel de susținere similar cu companiile europene pentru toate firmele românesti eligibile interesate, care pot avea acces la sprijin la suma maximă permisă de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Despre PCF Investment Banking (cunoscut anterior drept Professional Capital Finance)

PCF Investment Banking este lider pe piața locală de consultanță financiară cu un focus puternic pe servicii de corporate finance, tranzacții sindicalizate, M&A și private equity investments.

Cu peste 15 ani de experiență oferită de consultanți și un volum de tranzacții de peste 1,5 miliarde de euro, PCF InvestmentBanking este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, cu expertiză pe zona industrială, agricultură și infrastructură și cu un portofoliu de clienți ce include atât companii cu capital românesc, cât și companii cu capital extern.

Despre Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR)

Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) este o firmă românească de avocatură de top care furnizează consultanță juridică celor mai importante companii, instituțiilor financiare și antreprenorilor în legătură cu întreaga gamă de aspecte juridice și pentru cele mai provocatoare tranzacții și mandate. RTPR are o echipă de peste 40 de avocați deosebit de experimentați, inclusiv 7 parteneri: Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, Alina Stăvaru, Raluca Năstase și beneficiază de expertiza excepțională a Prof. Dr. Lucian Mihai, ca Of counsel.

RTPR este una dintre cele mai experimentate și apreciate firme de avocatură din România, recunoscută ca atare de Legal 500, Chambers și IFLR 1000 – cele mai reputate ghiduri juridice internaționale – care includ în mod constant RTPR pe primele poziții în clasamentele realizate pentru diferite arii de practică, printre care Drept bancar și finanțări, Corporate/M&A, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii și Dreptul Proprietății Intelectuale.

Despre NNDKP

 

NNDKP este un promotor al avocaturii de afaceri în România. Cu o experiență de peste 30 de ani, NNDKP este recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale care oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală integrate.

În domeniul finanțărilor, echipa NNDKP contribuie în mod constant la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. Doar în ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.