27 iulie 2021 - 19:13

Robert Chioveanu, ieri numit secretar general la MADR, azi mutat sef ANSVSA

Nici bine nu s-a instalat ca secretar general la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, că deja a fost ”mutat” în funcția de președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Este vorba despre Robert Chioveanu, fost șef serviciu în cadrul ANSVSA.

Luni, 25 noiembrie, apărea în Monitorul Oficial decizia de numire a lui Chioveanu în funcția de secretar general la MADR, în ciuda vehiculării numelui acestuia pentru preluarea șefiei ANSVSA. Iată, însă, că fostul șef serviciu din cadrul Direcției Siguranța Alimentelor de Origine Animală nu a stat în funcție mai mult de 24 de ore, fiind mutat marți în funcția de președinte al ANSVSA.

În Monitorul Oficial este publicată atât ”Decizia privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Robert-Viorel Chioveanu, a funcției publice temporar vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, cât și ”Decizia privind numirea domnului Robert-Viorel Chioveanu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”.

Mandatul primit de Robert Chioveanu la conducerea ANSVSA este de cinci ani.

La acest moment, în Ministerul Agriculturii, atât funcția de secretar general, cât și cea de secretar general adjunct sunt vacante.