Roatiş (ANSVSA): Sistemul veterinar din România nu va fi politizat

radu_roatis-650x400Într-un interviu acordat AGERPRES, Radu Roati, şeful ANSVSA, a declarat că sistemul veterinar din România trebuie reașezat pentru că a fost „mutilat” însă el nu va fi politizat și niciun director nu va fi schimbat pe criterii politice în urma reorganizării Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Acesta a anunţat că măsurile pe care le va propune sunt de eficientizare și de atribuire de responsabilități.
Precizările șefului ANSVSA vin în urma declarațiilor făcute marți de liderul Federației Sindicale a Veterinarilor din România (FSVR), Romeo Manea, potrivit cărora reorganizarea Autorității va duce la bulversarea sistemului precum și la o posibilă slăbire a calității controlului alimentar.
„Eu am venit în aprilie la conducerea ANSVSA și măsurile pe care le propun sunt, în primul rând, cele de eficientizare în sensul atribuirii de responsabilități fiecăruia din serviciile veterinare, iar în al doilea rând, sunt legate de faptul că sistemul trebuie reașezat pentru că el a fost mutilat. Acest sistem trebuie să funcționeze ceas pentru că el asigură protecția și sănătatea cetățenilor României și a animalelor”, a declarat Radu Roatiș.
Integral pe AGERPRES
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole