RISIPA URIAȘĂ DE ALIMENTE A AJUNS SUBIECT DE DOCUMENTAR. FILMUL CARE DEZVALUIE FENOMENUL DIN ȚARA NOASTRĂ

În timp ce în țara noastră se află oameni care nu au ce pune pe masă, alții aruncă cantități impresionante de hrană zi de zi.

Pe baza acestei probleme, și în contextul reluării legii anti-risipă, echipa Food Waste Combat îi invită pe clujeni la o discuție despre risipa alimentară, la care participă experți de la nivel național și la proiecția filmului documentar “Risipa de hrană în România”.

Dezbaterea și proiecția de film au loc miercuri, 29 august 2018, la Cinema Mărăști din Cluj, de la ora 18:30, iar intrarea este liberă. Evenimentul este unul de conștientizare și informare privind risipa alimentară. Acesta va începe cu o sesiune de discuții pe tema risipei alimentare la care participă un specialist în domeniul risipei în România, un expert de mediu și coordonatorul unei cooperative agricole locale.

Elena Dinu, doctorand la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, luptă în linia întâi cu risipa alimentară și va vorbi despre experiența ei de până acum în combaterea risipei. Ea va prezenta succint care sunt direcțiile europene și naționale în domeniul risipei alimentare, în contextul reluării legii anti-risipă, Legea 217/2016. Alături de ea va veni Laura Macovei, expertul de mediu care coordonează de 4 ani campania “Let’s Do It Romania” în județul Cluj și militează pentru înțelegerea impactului acțiunilor noastre zilnice asupra mediului și mai ales impactul risipei alimentare. A treia invitată a sesiunii de discuții este Anca Marcu, coordonatoarea cooperativei “Lunca Someșului”. Ea va veni cu o perspectivă inedită pentru mulți dintre noi și cu o serie de concluzii din culisele lanțului de aprovizionare cu alimente.

Imediat după discuție, va fi proiectat filmul documentar “Risipa de hrană în România” care vorbește despre toate fațetele risipei alimentare în țara noastră. Filmul a fost realizat în cadrul proiectului „România împotriva risipei de hrană” desfăşurat de Asociaţia Mai MultVerde, în parteneriat cu FoodWaste Elveţia şi Centrul de Resurse pentru Participarea Publică.

Food Waste Combat e un proiect de reducere a risipei alimentare, o inițiativă a ONG-ului JCI Cluj.

Sursa: www.actualuldecluj.ro