REZERVA DE POTASIU PENTRU FERMA TA

ICL își onorează promisiunea – de a ajuta fermierul să obțină culturi de cereale, legume și fructe de o calitate excepțională.

Ne dorim ca sloganul „ieftin, bun, românesc” – să răzbată din ce în ce în ce mai mult din fermele dumneavoastra și să pătrundă pe piața europeană.

Primul pas l-am facut prin a vă prezenta #AGROMASTER. Ați văzut calitățile sale, mulți v-ați convins deja despre ele. Astazi, facem pasul urmator pe poteca spre ajutorul recomandat în exploatația dvs.

Pentru fertilizare trebuie să ne amintim că prezenţa potasiului afectează reacţiile nitrogenului, iar un conţinut optim de nitrogen îmbunătăţeşte absorbţia de potasiu.

De aceea recomandăm ca pentru fertilizare să fie folosit #Agroleaf Power High K 15-10-31. 15-Nitrogen, 31 Potasiu. Recomandarea standard este aplicarea fertilizatorului de 2-3 ori pe sezon, ceea ce duce la o creştere a culturilor cu până la 10%.

Fiecare element din fertilizator are o funcţie distinctă. Fertilizatorul pe bază de fosfor influenţează formarea tuberculilor.

După aplicarea Agroleaf, putem fi siguri că vom avea tot atâţia cartofi câţi tuberculi au fost formaţi în stadiul iniţial de creştere a plantei. Mai mult, Agroleaf este folosit în perioada în care temperatura solului este încă destul de joasă, iar fosforul nu este încă preluat de rădăcini.

În perioada de formare a tuberculilor, temperatura solului ajunge la 13-15 grade Celsius şi la aceste valori fosforul nu este absorbit de rădicini.Când fertilizatorul este aplicat, fosforul are o acţiune rapidă, impulsionând formarea tuberculilor.

Când selectăm îngrăşământul pe bază de potasiu trebuie să ne amintim că raportul dintre potasiu şi nitrogen trebuie să fie de 2 la 1. De aceea, ICL – specialiştii în fertilizare – recomandă #Agroleaf pentru culturile de cartof.

Cu 15% nitrogen si 31% potasiu, este soluţia ideală pentru culturile de cartofi. Un alt motiv pentru aplicarea fertilizatorului foliar bazat pe potasiu în timpul perioadei de creştere este reducerea decolorărilor sau pigmentărilor tuberculilor. Din nou, ar trebui amintit că potasiul este resonsabil pentru transportarea apei în corpul plantei ceea ce este extrem de important în vreme de seceta.

O cultură de calitate nu poate creşte fără calciu.

Calciul este un element de bază pentru creştere, într-un sol cu nivel de calciu ideal de 8 până la 12 mg/kg.

Cu o cantitate optimă de calciu în sol de la 800 la 1200 de mg /kg.
Agroleaf va îmbunătăţi şi modul de păstrare a cartofilor.

Feritilizarea foliară poate fi combinată în mod ideal cu erbicide, insecticide şi fungicide. Aplicând două tratamente în acelaşi timp, se pot economisi munca şi carburantul. Totodată, acest lucru face solul mult mai maleabil.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole