Revoluție tehnologică printre țăranii din județul Hunedoara

Au schimbat toporul cu calculatorul. Se întâmplă în comuna Lelese.
padureni
Tehnologia a evoluat rapid și astfel s-a ajuns ca până și în mediul rural, în gospodării fără apă sau canalizare, să existe internet. În comuna Lelese, din județul Hunedoara, aproximativ 70% dintre localnici s-au dotat cu calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane inteligente pentru a comunica cât mai ușor cu cei apropiați.
Femeile își fac timp de zăbovit pe net atunci când termină treburile în gospodărie, dar numai atunci când nu sunt bărbații la calculator, ca să verifice preţurile animalelor sau cele mai noi tehnologii din domeniul agricol. Dacă se întâmplă să nu meargă însă rețeaua vreo 3-4 ceasuri, este zarvă mare prin sat mai ceva ca atunci când coboară ursul din pădure.
Potrivit Mesagerului Hunedorean, localnicii au început să-l pună în dificultate și pe primar, arătandu-i că prin alte locuri se pot face unele lucruri, numai așezarea lor rămâne vitregită de cei de pe la judeţ sau din guvern. Concluzionând, Lelese este comuna hunedoreană unde nu se mai poate trăi fără internet, pentru că discuţiile, informările și consultările intermediate de această rețea sunt vitale comunităţii locale. Deocamdată, pe internet numai nedei nu se pot face. Dar, nu se știe niciodată!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole