27 mai 2022 - 19:22

Revolutia in culturile agricole verticale a adus un venit global de miliarde de dolari

Piața globală a agriculturii revoluționare verticale, care se caracterizează prin cultivarea etajată a plantelor agricole, a generat 2,23 miliarde de dolari în 2018 și se estimează că va genera 12,77 miliarde de dolari, până în anul 2026, crescând cu o rată anuală compusă, de 24,6% din 2019 până în 2026.

Potrivit unui raport al Allied Market Research, folosirea optimă a spațiului vertical și a energiei, ușurința în monitorizarea și recoltarea culturilor și disponibilitatea limitată a terenurilor arabile pentru desfășurarea agriculturii tradiționale determină creșterea pieței globale a agriculturii verticale.

Cu toate acestea, investițiile și tehnologiile verticale, aflate în faza de dezvoltare, restricționează dezvoltarea pieței, în timp ce creșterea populației urbane și creșterea proeminenței alimentelor ecologice creează noi oportunități în industrie.

Pe baza structurii, segmentul de ferme verticale bazate pe clădiri, a deținut cea mai mare cotă de piață pe piața globală de agricultură verticală în 2018, contribuind la aproape trei cincimi din cota totală de piață și se estimează că își va menține dominanța în perioada de prognoză.

Lipsa de teren arabil forțează inovația
Acest lucru este atribuit creșterii populației urbane, lipsei de terenuri arabile și creșterii adoptării tehnicilor noi de producție alimentară. Pornind de aici, se estimează că segmentul fermelor verticale, bazate pe containere de marfă, va înregistra cea mai mare rată de creștere, cu o rată anuală de creștere compusă de 28,1% din 2019, până în 2026, datorită costurilor reduse și a timpului necesar construcției, în comparație cu agricultura convențională.

Pe baza mecanismului de creștere, segmentul hidroponic și acvaponic au constituit împreună aproape trei sferturi din cota totală a pieței globale de agricultură verticală, în 2018, și se estimează că își va menține poziția principală în perioada prognozei.

Pe de altă parte, se estimează că segmentul aeroponic va înregistra o evoluție a ratei anuale de creștere compusă de 25,6%, din 2019, până în 2026, datorită reducerii producției de deșeuri, reducerii costului forței de muncă și necesității mai mici de apă pentru a produce fructe și legume.

Pe baza regiunilor, Asia-Pacific și America de Nord au reprezentat împreună ponderea dominantă în 2018, reprezentând aproape trei sferturi din cota totală de piață a pieței globale de agricultură verticală.

Cea mai mare rată de creștere din Europa
Europa este de așteptat să crească la cel mai mare ritm de creștere, cu o rată anuală de creștere compusă de 26,0% din 2019 până în 2026, datorită creșterii preocupărilor legate de disponibilitatea apei în diverse regiuni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.