20 aprilie 2021 - 19:28

REVOLTA! Fermierii nu au unde sa isi vanda productia. Legume, tone de carne, mii de litri de lapte

Apel disperat către autoritățile publice făcut de tot mai mulți fermieri români care se plâng că nu au unde să-și vândă legumele, fructele, produsele lactate, carne și alte produse agroalimentare! Producătorii cer Guvernului și Ministerului Agriculturii să găsească măsuri prin care produsele autohtone să ajungă în magazinele de cartier, supermarket-uri și hypermarket-uri.

Mulți dintre antreprenorii români încearcă să faciliteze apariția produselor românești în rafturile marilor retailleri, dar din păcate, nu cu mult succes. În acest sens, este nevoie de măsuri urgente pentru a da jos acest blocaj dintre fermierii români și consumatori și totodată să se instituie un control asupra prețurilor de comercializare a legumelor și fructelor. Așadar, este nevoie ca statul să ia măsuri pentru achiziționarea produselor direct de la producător și să le vândă la prețuri rezonabile pentru fiecare cetățean. În momentul de față, în piețe și magazine prețurile au ajuns la un nivel greu de controlat, deși producătorii agricoli vând la prețuri foarte mici. Fermierii atrag atenția că cei care le cumpără producția triplează prețurile la vânzare, profitând de perioada de criză.

Este și cazul unui fermieri din județul Olt, Ion Păunel, care scrie pe pagina sa de Facebook ca este hrană destulă, dar statul nu acordă prioritate agriculturii și nu ia măsuri ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor.

În această situație, Federația Națională a Lucrătorilor și Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt a transmis că niciuna din măsurile adoptate (de Guvernul României) nu vizează asigurarea populației cu legume și fructe produse de către producătorii autohtoni. Prin urmare, ei au cerut de urgență Guvernului României și Ministerului Agriculturii să identifice măsuri prin care legumele și fructele produse autohton să ajungă în magazine.

De asemenea, și Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European și-a exprimat revolta față de ignoranța autorităților față de acest sector.

 

„Cum e posibil ca fermierii să se plângă, azi, când e atâta nevoie, că au tone de carne și mii de litri de lapte pe care nu au cui să le vândă și vor trebui să le arunce?!
Întreaga planetă plasează agricultura în topul preocupărilor actuale, înțelegând că asigurarea hranei este vitală. Fermierii români pot salva România de la criză, dar au nevoie de o șansă din partea Guvernului. Dați-le-o, până nu e prea târziu!”, a scris Carmen Avram pe pagina sa de Facebook.

  1. E revoltător. În timp ce alte state nu știu ce să mai facă să-și securizeze procțiile/cetățenii/ afacerile noi trăim într-o nepăsare uluitoare și stăm cu mâna întinsă la Occident care ne invocă tot mai mult clauza de forță majoră și ne lasă cu cohii în soare.

Comments are closed.