Revolta primarului din Șuletea: Autoritățile au trecut la represalii

Mesajul de revoltă al primarului din comuna vasluiană Șuletea, prin care se spunea că sătenii sunt pregătiți de răscoală și îi vor aștepta „cu furcile, coasele şi securile” pe politicienii care vor decide vaccinarea obligatorie, a declanșat măsuri prompte din partea partea autorităților.

Astfel, Poliția a încercat să „înăbușe” din start „răscoala” prin deschiderea unui dosar penal pe numele primarului Ciprian Tamaș pentru instigare la revoltă.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unui mesaj, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Vaslui s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare publică, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii măsurilor legale”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Manoliu.

La rândul său, primarul Ciprian Tamaş rămâne tare pe poziție și consideră că deschiderea unui dosar penal pe numele său pentru instigare la revoltă reprezintă o încercare de intimidare, având în vedere că a primit foarte multe mesaje după ce a publicat postarea pe pagina sa de socializare.

„Suntem pregătiți să ne apărăm drepturile”, este mesajul transmis de primarul din Șuletea.

Tamaș a subliniat că a susţinut campaniile de vaccinare iniţiate de autorităţile sanitare şi că a sprijinit Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, ajutând la organizarea a două caravane de vaccinare pe teritoriul comunei, dar că nu e de acord cu vaccinarea obligatorie.

„Sunt consternat de ceea ce se întâmplă. Este pagina mea personală, nu am folosit pagina comunei. În acelaşi timp pot spune că am avut o reacţie pentru că, fără doar şi poate, urmează să ne vaccineze obligatoriu şi copiii. Nu sunt contra vaccinării, ca atare, soţia, mama, soacra mea s-au vaccinat, colegi din primărie s-au vaccinat. Mai mult, am avut şi două caravane, am colaborat foarte bine cu DSP Vaslui, cu medicul de familie. Atunci când ne-au solicitat, le-am pus locaţie la dispoziţie, le-am asigurat transport locuitorilor comunei care au dorit să se vaccineze. Nu sunt stăpân pe corpurile copiilor mei, Doamne fereşte! Când vor împlini 18 ani, să facă ce vor, să aleagă opţiunea care cred ei că va fi cea mai bună pentru ei şi pentru familiile lor. Personal, nu mă voi vaccina. (…) Este opinia mea personală, nu vreau să instig la nimic”, a mai spus Ciprian Tamaş.

Despre revolta primarului de la Șuletea s-a vorbit mult în aceste zile, opiniile fiind împărțite. Ciprian Tamaș a explicat atitudinea sa prin faptul că mulți locuitori din comuna sa riscă să rămână fără locuri de muncă pentru că refuză să se vaccineze, lucru pe care el, ca primar, nu îl poate accepta.

„Vom lua atitudine, nu sunt singur în comuna Șuletea. Sunt primarul și al celor care s-au vaccinat, și al celor care nu s-au vaccinat, nu îi putem abandona”, spune, revoltat, Tamaș.

Sursa foto: Facebook/Cristian Tamaș, pagina personală

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole