RESTRICȚIILE DE CIRCULAȚIE PENTRU CAMIOANE, VALABILE ȘI LUNI

Restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, cauzate de caniculă, se mențin în cursul zilei de luni în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Tulcea, Constanța și municipiul București, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

„Luni, 07.08.2017, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi menținute restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu o masa autorizată > 7,5 tone, în următoarele județe: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, București, Călărași, Tulcea, Constanța. Pentru celelalte județe restricțiile de tonaj se ridica menținându-se doar pentru județele mai sus menționate”, afirmă CNAIR.

Potrivit sursei citate, în intervalul orar 12:00 — 20:00, nu sunt instituite restricții de tonaj în afara celor prevăzute de legislația în vigoare.

CNAIR, în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile și drumurile naționale din județele afectate de caniculă, cu excepția: transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole, transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

„Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere„, subliniază Compania de Drumuri. Informatii suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole