Reînnoirea coridorului de la Marea Neagră a dus la cotații slabe pe piața cerealelor

Reînnoirea acordului de la Marea Neagră și o mică revenire a dolarului au aruncat piața cerealelor de la Chicago, în jos. Cu toate acestea, vânzările de porumb și soia din SUA au fost foarte puternice în această săptămână.

 Organizația Națiunilor Unite a confirmat reînnoirea pe o perioadă de 120 de zile a coridorului securizat din Marea Neagră, coridor care asigura exportul de produse agricole ucrainene. Contextul economic mondial și riscul unei scăderi a cererii globale continuă să cântărească foarte greu pe piața cerealelor.

Vânzările internaționale de grâu din SUA au fost foarte slabe săptămâna aceasta, în jur de 290 Kt.

Vânzările de soia, în schimb, au crescut peste așteptările pieței, mai exact 3,03 Mt (inclusiv 1,5 Mt către China).

Vânzările de porumb au au crescut si ele, ajungând in vârful previziunilor, mai exact, la 1,17 Mt.

- Publicitate -

Seara trecută, la încheierea  tranzacțiilor de la Chicago, grâul SRW cu scadență în decembrie 2022 a scăzut cu 10,75 c$/bushel, ajungând la 8,07 dolari/bu. Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au crescut cu 2,25 c$/bushel, ajungând la 6,67 USD/bu. Soia pentru livrarea în ianuarie 2023 a ajuns de la 12,25 USD/bu, cu o zi în urma,  până la 14,17 USD/bu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole