Rectificare bugetară: Se dau banii pentru subvenţiile pentru motorină şi ajutorul de minimis pentru zootehnişti

bugetGuvernul a aprobat astăzi prima rectificare a bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2016, prioritățile fiind sănătatea, educația și drepturile sociale.
La rectificarea bugetară, Guvernul a avut în atenție și domeniile agriculturii şi mediului.
Pentru ggricultură au fost alocate  405,3 milioane lei . Astfel,  Guvernul a asigurat banii necesari pentru plata sprijinului acordat agricultorilor sub forma subvențiilor pentru motorină — 308,8 milioane lei pentru trimestrele II și III, precum și pentru ajutorul de minimis acordat sectorului zootehnic în valoare de 95,5 milioane lei. Acestea au fost asigurate din redistribuire din economii în cadrul ministerului, restul de economii fiind redistribuit celorlalte domenii (168,4 milioane lei).
Mediu — Pentru mediu, este prima rectificare pozitivă din ultimii ani. Guvernul a luat măsuri concentrate, în principal, pe două direcții:
– Combaterea tăierilor ilegale de păduri — proprietarii de păduri, persoane fizice și juridice care dețin suprafețe mai mici de 30 de hectare, vor primi sprijin pentru asigurarea pazei acestor păduri. În acest sens, Guvernul a alocat 14,5 milioane lei, fiind prima dată când se pune în aplicare această prevedere legală cuprinsă în Codul Silvic încă din 2008.
– Urmare a unor redistribuiri în cadrul bugetului Ministerului Mediului, Guvernul a alocat, prin rectificare, 85 de milioane de lei pentru investiții în lucrări de apărare împotriva inundațiilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole