RECORD la cantitatea de lapte per vaca. VIDEO din ferma crescatorilor de vaci Baltata Romaneasca

O performanță demnă de toată mândria pentru Asociația crescătorilor de vaci Bălțată Românească tip Simmental. Una dintre văcuțele de rasă mixtă lapte/carne, a reușit un record la litri de lapte.

Progresul genetic total realizat a fost posibil prin utilizarea celor două surse, tauri de import și tăurași genomici atohtoni. În anul 2018, progresul genetic este datorat exclusiv utilizării taurilor de import. Același progres genetic se estimează a se obține și în anii 2019 și 2020. Tăurașii genomici introduși la reproducție în 2018 vor avea fiice care își vor fi încheiat prima lor lactație în 2021.

La nivelul anului 2021, anul de la care se ia în calcul și contribuția genetică a tăurașilor genomici autohtoni, în populaţia de Bălţată Românească de tip Simmental, în urma aplicării prezentului program de ameliorare, se estimează că, în medie, cantitatea de lapte va creşte cu 0,2071 abateri standard genetice, sau cu 106.45 kg. lapte, sau cu 2.071%.

Progresul genetic, exprimat în procente, este sub 2.5% anual, şi este valabil cu condiţia ca mediul, condiţiile de hrănire şi întreţinere, să rămână constant. Orice fluctuaţie necontrolată a mediului poate anula progresul genetic realizat, se menționează în programul de ameliorare ACVBR.

Mai jos, Agro TV a pregătit un material video chiar din ferma de văcuțe Bălțata Românească.

Click pe video:

video
play-sharp-fill

Realizator: Ovidiu Ghinea

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole