RECORD: CEL MAI MARE SALAM DE BISCUIȚI, PREPARAT LA ALBA

112

Un salam de biscuiţi de peste 25 de metri, cel mai lung din România, potrivit organizatorilor, a fost preparat duminică, în ultima zi a festivalului Alba Carolina Food Fest, desfăşurat în zona istorică a municipiului Alba Iulia, la iniţiativa lui Cosmin Toma, un bucătar cunoscut pentru inventivitatea de care dă dovadă, potrivit AGERPRES.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

”Este cel mai mare salam de biscuiţi din România. Ca şi ingrediente am folosit 27 de kilograme de biscuiţi, 7 kilograme de zahăr, 4 kilograme de rahat, 4 kilograme de ciocolată, 1 kilogram de stafide, 1 kilogram de cacao, 10 – 11 litri de lapte, esenţă de rom, unt, nucă de cocos, puţină sare şi unt”, a dezvăluit reţeta chef Cosmin Toma.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

El a spus că acest tip de desert a apărut în anii comunismului, într-o perioadă când gospodinele foloseau margarină şi nu unt, fiindcă acesta nu se găsea pe rafturile magazinelor, atunci când preparau salam de biscuiţi.

În prepararea salamului – record au fost implicaţi în jur de 20 de bucătari din Constanţa, Iaşi, Timişoara şi elevi ai Colegiului ”Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia. Iniţial, s-a dorit ca salamul să aibă în jur de 10 metri, însă, în final, acesta a avut peste 25 de metri.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
Anul trecut, la prima ediţie a festivalului Alba Carolina Food Fest, Cosmin Toma a lansat cea mai mare carte de bucate din România, de trei metri înălţime.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult