Recomandari pentru timpul liber: S-a redeschis vizitatorilor un castel de o frumusete aparte

Astăzi vă facem propunerea de a vizita Castelul Sturdza de la Miclăușeni. Acesta este cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria, în satul Miclăușeni la o distanță de 20 km de Roman și 65 km de municipiul Iași.

În prezent, se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și este inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Iași, din anul 2015, ca parte a ansamblului Mănăstirea Miclăușeni. Ansamblul este format din 3 monumente: Biserica „Sf. Voievozi”, „Buna Vestire” – datând din 1787, Castelul Sturza – datând din secolul al XVII-lea, reclădit în 1752 și în secolul al XIX-lea și Parcul – datând din secolul al XIX-lea.

Iată că acum este redeschis și toți cei care ajung în zonă pot să-l viziteze, să se bucure de peisaj dar și de bunătăți tradiționale din zona Moldovei. 

Autor: Daria Diaconiuc 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole