Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe în perioada sărbătorilor de iarnă

politieSărbătorile de iarnă presupun, în cazul multor cetățeni, părăsirea locuinței pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp, unii alegând să petreacă o minivacanță în această perioadă. Pentru a evita ca hoții să ‘viziteze’ locuința dumneavoastră, poliția vă recomandă să aveți în vedere câteva reguli simple:
— evitați să dați informații, chiar și cunoscuților, cu privire la programul dumneavoastră în această perioadă (referitor la programul de lucru, concediu sau alte împrejurări);
— evitați, de asemenea, să oferiți persoanelor necunoscute relații despre vecinii dumneavoastră, în special informații referitoare la ocupație, programul de lucru și starea materială a acestora.
— găsiți o persoană de încredere pentru a avea în supraveghere locuința și alte dependințe în perioada cât sunteți plecați de acasă;
— la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) închideți bine toate căile de acces în locuință;
— păstrați cheia în permanență asupra dumneavoastră, nu o ascundeți în locuri ‘secrete’, de altfel accesibile oricui;
— împreună cu vecinii, asigurați un iluminat corespunzător pe casa scărilor (eventual sisteme de iluminat cu senzori de mișcare) și nu permiteți staționarea persoanelor necunoscute în hol sau pe casa scărilor;
— evitați să țineți sume mari de bani în casă și nici nu lăsați impresia că dețineți asemenea sume, bijuterii sau alte obiecte de valoare;
— asigurați ușile și intrările de la locuință, boxe și pivnițe cu sisteme de închidere sigure;
— investiți în siguranța locuinței dumneavoastră achiziționând eventual un sistem de alarmă sau o cameră video de supraveghere a interiorului locuinței.
În această perioadă, de buna credință a dumneavoastră pot profita și hoții care, ‘deghizați’ în colindători, pot pleca din casele dumneavoastră cu ceva mai mult decât covrigi și mere. Aceștia pot fura din locuințele a căror uși sunt larg deschise (în așteptarea colindătorilor) sau din cele pe care le găsesc descuiate. Dacă doriți să fiți colindați, acest lucru se poate face și în ușa casei sau apartamentului.
Odată ce persoane necunoscute au intrat în casă, chiar și colindători, nu mai aveți siguranța că nu veți deveni victima unui furt. (Sursa: Amosnews.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole