Recomandări pentru fertilizarea grâului din toamnă

Brand nou, nume nou, aceiași oameni, aceleași produse. De acum înainte Borealis LAT se numește LAT Nitrogen: accesează noul website pentru mai multe informații!

Grâul  necesită un aport echilibrat de nutrienți. Fertilizarea din toamnă cu îngrășăminte tip NPK+S sau NP+S este absolut necesară pentru dezvoltarea optima a culturii, așa cum au demonstrat și rezultatele testărilor noastre (click aici pentru a vedea rezultatele testelor noastre).

De ce este importantă fertilizarea din toamnă cu NPK+S?

  • În sol, fosforul și potasiul sunt adesea prezente într-o formă greu accesibilă plantelor, de aceea este recomandat să asigurăm necesarul de elemente nutritive disponibile imediat plantelor cu ajutorul îngrășămintelor.
  • Absorbția eficientă a azotului(N) de către plante este condiționată de un aport adecvat de fosfor(P) în sol.
  • Potasiul(K)are un rol important în reglarea activității stomatei, crescând astfel toleranța la perioade de stres ,lipsa de apă și la perioada de îngheț din iarnă.
  • Sulf: plantele au nevoie de sulf pentru formarea clorofilei și fotosinteză, și pentru formarea proteinelor.
  • Dintre toate culturile, grâul reacționează cel mai bine la aportul de azot. Acesta este important în primul rând în formarea masei vegetative a grâului, în special la începutul înfrățirii și a alungirii paiului.

La grâul comun, doza recomandată de azot aplicat odată cu fertilizarea din toamnă este de 40-50 kg/ha s.a.

Creșterea eficienței fertilizării cu ajutorul instrumentelor digitale!

Echipa de experți agronomi din cadrul LAT Nitrogen au dezvoltat programul de planificare a fertilizării NutriGuide®. Aceasta este un program digital disponibil pe internet în mod gratuit , care poate gestiona cu ușurință planificarea fertilizării culturilor din fermă. Aplicația web pentru planificarea fertilizării NutriGuide® calculează cantitatea de elemente nutritive necesare pentru culturile din fermă, vă recomandă momentul optim de aplicare, cantitatea de îngrășăminte necesare și cel mai potrivit produs din gama LAT Nitrogen. 

Înregistrează-te în mod gratuit și creează planul de fertilizare pentru culturile tale cu ajutorul NutriGuide®.

Produse recomandate pentru fertilizarea culturii de grâu din toamnă:

Găsiți informații despre produsele noastre  pe site-ul www.lat-nitrogen.com și puteți intra în contact cu reprezentanții noștri accesând sectiunea ,,Contact’’.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole