RECOMANDARI DE LA ROMSILVA IN PRIVINTA ACHIZITIONARII BRAZILOR DE CRACIUN

93

De Sărbători vă recomandăm să folosiți pomi de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci, care pot fi replantați foarte ușor la începutul anului viitor.

Dacă aveți prieteni care aleg această soluție, vă rugăm să distribuiți acest video, pentru ca replantarea pomilor de Crăciun să fie una de succes.

Pentru a fi apți pentru replantare, pomii de Crăciun trebuie ținuți în casă, pe perioada Sărbătorilor, departe de sursele de căldură, să fie udați zilnic și să fie pulverizată apă peste ace.

Replantarea pomului de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci nu este o operațiune complicată, trebuie urmați câțiva pași simpli, explicați într-un video scurt de Theodor Chiriac, șeful Ocolului Silvic Brănești, cu ajutorul colegilor noștri de la Direcția Silvică Ilfov.

Trebuie să săpați o groapă din timp, după Sărbători îl scoateți din ghiveci și-l poziționați în groapă. După ce rădăcinile au fost acoperite cu pământ, acesta se tasează bine pentru ca rădăcinile să adere la sol și să nu intre în contact cu aerul. În funcție de condițiile meteo, este recomandat să-l udați după replantare, dacă solul nu este înghețat.

Numai la Pepiniera Silvică Cozieni din cadrul Ocolului Silvic Brănești, lângă București, sunt peste 7.000 de pomi de Crăciun aclimatizați zonei de câmpie, care pot fi achiziționați cu rădăcina protejată sau la ghiveci.

Pentru Sărbătorile de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 65.650 de pomi de Crăciun din care 53.040 sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii rășinoase.

Din totalul sus-menționat, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult