Recomandări pentru culturile de legume în spații protejate

rasadurile de tomate programul tomata tomatele de primăvară

Cultivarea de legume în spații protejate începe să redevină tot mai populară în rândul legumicultorilor români, mai ales în contextul în care Guvernul oferă și câteva forme de sprijin pentru fermierii care aleg această metodă.

Cultivatorii de usturoi în spații protejate pot primi anul acesta până la 3.000 euro/hectar, însă Ministerul Agriculturii lansează un program și pentru alte legume în spații protejate, prin care fermierii vor primi până la 2.000 euro/1.000 mp, pentru culturile de ardei gras, ardei lung, castraveți, tomate, varză albă, varză roșie și vinete.

Pentru a obține recolte bogate și gustoase, însă, banii trebuie investiți cu grijă, iar tratamentele aplicate în culturi trebuie să fie de cea mai bună calitate. În materialul video de mai jos vă prezentăm un segment din emisiunea ”Ce vor plantele”, unde dr. ing. Horia Ghibu, specialist în protecția plantelor, vă oferă câteva recomandări pentru cultivarea și tratarea legumelor în spații protejate

YouTube player
Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga
Pentru a obține informații suplimentare sau pentru a adresa întrebări realizatorilor emisiunii „Ce vor plantele”, folosiți doar adresa de email – cevorplantele@agro-tv.ro

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.