Primele recolte 2022: ce producții sunt la grâu și rapiță

Recoltele de grâu ale fermierilor din județul Olt sunt anul acesta mai mici cu aproximativ o tonă la hectar faţă de anul trecut, informează AGERPRES.

Potrivit directorul adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Mihaela Luminiţa Mareş, până în prezent, grâul a fost recoltat pe o suprafaţă de 55.000 de hectare din suprafaţa totală de 130.000 de hectare, producţia medie fiind de aproximativ 4.500 kilograme pe hectar.

„Campania de recoltare a grâului este în desfăşurare, a fost recoltat pe 55.000 de hectare, cu o producţie medie de 4.500 kilograme pe hectar, fiind fermieri care au obţinut şi 5.000 kilograme pe hectar, dar şi fermieri care au avut randamente mai slabe, de circa 4.000 kilograme pe hectar”, a spus Luminiţa Mareş.

Dacă la începutul campaniei de recoltare prețul grâului era de 1,6 lei pe kilogram, fermierii se plâng că în ultima săptămână acesta a scăzut până la la 1,3 lei pe kilogram.

În această săptămână fermierii din judeţul Olt au început, de asemenea, și recoltarea rapiţei, cu randamente între 2.000 şi 3.000 de kilograme pe hectar.

„În această perioadă a început şi recoltarea rapiţei, pe o suprafaţă de 2.200 de hectare, cu o producţie între 2.000 şi 3.000 de kilograme pe hectar. La rapiţă, fermierii spun că preţul este 3,2 lei pe kilogram”, a mai adăugat Luminiţa Mareş.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole