Recolta de porumb a Europei ar putea fi cea mai mică de după 2007!

Recolta de porumb a Uniunii Europene ar puta să scadă cu10 milioane de tone, ceea ce ar face-o să ajungă la 55,4 milioane de tone care ar fi cel mai redus nivel din ultimii 15 ani, a estimat firma de consultanţă Strategie Grains, potrivit Agerpres.

Conform estimarilor din iulie, recolta de porumb a UE în anul agricol 2022/23 urma să fie de 65,4 milioane de tone, însa, estimarile actuale coboara aceasta recolta cu 15 procente.

Marile cultivatoare de porumb (Franţa, România şi Ungaria) supuse secetei şi valurilor succesive de căldură

Institutiile care realizează prognoze cu privire la culturile agricole şi-au redus estimările cu privire la recolta de porumb a UE, ca urmare a agravării secetei şi a valurilor succesive de căldură care au lovit principalele ţări cultivatoare de porumb: Franţa, România şi Ungaria.

“Prognozele cu privire la recolta de porumb din 2022 în Europa s-au deteriorat semnificativ. Aceasta ar urma să fie cea mai mică recoltă de după 2007“, a informat Strategie Grains în raportul său lunar.

Vremea uscată din anumite părţi din Midwest-ul SUA au creat de asemenea îngrijorări cu privire la diminuarea randamentelor în cel mai mare producător mondial de porumb, ceea ce a susţinut preţurile pe parcursul acestei săptămâni, în avanpremiera noilor prognoze ale Departamentului american al Agriculturii (USDA), care vor fi publicate vineri.

Importurile de porumb 2022/23 ale UE vor fi de până la 20 de milioane de tone

Revizuirea estimărilor cu privire la recolta de porumb a condus Strategie Grains să îşi îmbunătăţească prognozele privind importurile de porumb ale UE în anul agricol 2022/23 cu aproape trei milioane de tone, până la 20 de milioane de tone, peste importurile în anul 2021/22 care sunt estimate la 17,8 milioane de tone.

În noile estimări privind importurile de porumb ale UE sunt incluse şi nouă milioane de tone de porumb care ar urma să vină din Ucraina, chiar dacă potenţialul de export al Ucrainei rămâne incert din cauza conflictului cu Rusia şi depinde de progresele înregistrate în livrarea de cereale prin intermediul coridorului maritim, subliniază Strategie Grains.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole