Veștile nu sunt grozave: Recolta de porumb din acest an, folosită ca hrană pentru animale

Vara aceasta n-a fost foarte favorabilă pentru porumb, așa că recolta va merge către hrana animalelor.

Anunțul a fost dat de directorul Centrul de Consultanţă Agricolă Maramureş – AgroCentrum, Mirela Vereş, care a declarat că aproape întreaga recoltă de porumb de pe cele 18.000 hectare din judeţul Maramureş va fi utilizată de fermierii care deţin ferme zootehnice mici sau mijlocii, informează AGERPRES.

„La nivelul judeţului sunt plantate cu porumb peste 18.000 de hectare, iar cultura finală, adică după recoltare, undeva pe la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie va fi folosită de fermieri pentru hrănirea animalelor. În fapt, mare parte din culturile de porumb sunt deţinute de crescătorii de animale. E vorba de cei care deţin ferme de vaci medii sau mijlocii, dar şi fermieri individuali. Crescătorii de animale se bazează pe recolta de porumb care e considerată hrana de bază, alături de fân şi alte cereale boabe”, a spus Mirela Vereş.

Potrivit acesteia, vara agro-meteorologică n-a fost prea favorabilă dezvoltării porumbului.

„Vara a fost capricioasă, temperaturi ridicate, uneori şi peste 34 de grade Celsius, ploi puţine sau torenţiale de scurtă intensitate, toate contribuind într-un fel sau altul la dezvoltarea culturilor de porumb. Au fost şi fermieri care la un moment dat s-au gândit să folosească irigaţii pentru a mai ajuta cultura, însă au renunţat din cauza costurilor ridicate la transportul apei, instalaţii de irigare şi motopompe. Totuşi, culturile au rezultat acceptabil şi dezvoltat mulţumitor, chiar având apă puţină în sol”, a precizat Mirela Vereş.

Recolta de porumb în județ este estimată la 5-6.000 de kilograme/hectar, din care doar o mică parte s-ar putea vinde prin mini bursa cerealelor care funcţionează în Piaţa Izvoare a municipiului Baia Mare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole