Frica de recesiune crează tensiuni pe Bursa din Chicago. Prețurile americane pentru grâu, porumb și soia

Bursa din Chicago semnalează că din cauza riscului de recesiune prețurile materiilor prime agricole suferă pierderi notabile.
Bursa din Chicago este din nou tensionată din cauza unei piețe afectate, din considerente macroeconomice. Temerile de o recesiune globală au luat rapid amploare, în ultimele zile, ca răspuns la indicatorii macroeconomici îngrijoratori dar și ca răspuns la anticiparea unei probabile majorări a ratelor cheie ale FED (Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii).
 
În plus, reapariția epidemiei de Covid-19 în China și restricțiile de sănătate pe care aceasta le implică alimentează temerile privind o scădere a tranzacțiilor agricole.
 
Barilul WTI s-a „scufundat” rapid în timpul închiderii Bursei pentru a ajunge la cel mai scăzut nivel, din ianuarie anul trecut.
 
În ceea ce privește producția de soia din SUA din acest an perspectivele sunt excelente: USDA a confirmat vânzarea a 396 kt de boabe de soia americane de sezon nou către destinații necunoscute.
 
Prețurile americane pentru grâu, porumb și soia
 
La închiderea  Bursei din Chicago, pretul grâului SRW cu scadență în decembrie 2022 a scăzut cu 37,25 c$/bushel, ajungând la 7,94 dolari/bushel.
 
Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au scăzut cu 12,5 c$/bu, ajungând la 6,58 dolari/bushel.
 
Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 27,75 c$/bushel la 13,95 USD/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole