ANAR: Insalubritate alarmantă la staţiile de epurare ale apei! Amenzi pe măsură

Inspectorii Administraţiei Naţionale ”Apele Române” (ANAR) au aplicat amenzi în valoare totală de 4,75 de milioane de lei pentru încălcarea legislaţiei din domeniul apelor, în prima jumătate a acestui an, potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis luni AGERPRES. Conform datelor centralizate, în cadrul celor 3.939 de controale organizate, au fost aplicate 485 de sancţiuni, din care 351 avertismente şi 134 de amenzi.

ANAR a efectuat: 571 de controale la staţii de epurare şi sistemele de alimentare cu apă (amenzi de 335.000 de lei); 1.066 agenţi economici şi primării verificate pentru modul de menţinere a stării de salubritate a cursurilor de apă (amenzi totale de 185.000 lei); 720 de controale la balastiere (valoare totală a amenzilor de 2,110 milioane lei); 29 de iazuri miniere şi de decantare (amenzile în valoare de 110.000 lei); pentru 27 de poluări accidentale au fost aplicate amenzi de 220.000 lei; pentru alte folosinţe verificate s-au aplicat amenzi în cuantum de 1,796 milioane de lei.

Din valoarea totală a amenzilor aplicate în intervalul de referinţă, aproape jumătate (2,11 milioane de lei) au vizat exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale (balastiere).

Pe lângă acestea, inspectorii ANAR au întocmit cinci sesizări către organele de cercetare penală.

„În cadrul controalelor, pe lângă sancţiuni, se stabilesc şi măsuri (cu termen-limită) prin care se solicită readucerea apelor şi a lucrărilor afectate la starea iniţială, precum şi, după caz, reglementarea/avizarea/autorizarea lucrărilor executate care au legătură cu apele”, notează AGERPRES.

Reprezentanţii ANAR precizează că activitatea de inspecţie şi control are caracter continuu şi vizează pe toţi cei care nu respectă legislaţia în domeniul gospodăririi apelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole