RCA pentru căruţe? Vezi ce spun cei de la ASF!

carutaÎn contextul includerii căruţelor la categoria vehiculelor pentru care este prevăzută obligația poliței RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susține că este vorba, cel mai probabil, de o eroare materială. 
Potrivit profit.ro, la articolul 2 al OUG 54/2016, se definește vehiculul ca fiind “mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepția celor care se deplasează pe șine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracțiune animală, pentru care nu există obligația legală de înmatriculare sau înregistrare”, după cum se arată pe alba24.ro.
Într-un comunicat de presă ASF a făcut următoarele precizări: „normele RCA, care urmează a fi adoptate în scurt timp, în urma finalizării procesului de consultare publică, vor lămuri toate aspectele legate de implementarea OUG 54/2016. În privința informației conform căreia trebuie încheiate contracte RCA și pentru vehicule cu tracțiune animală (ex. căruțe), cel mai probabil vorbim despre o eroare materială, care urmează a fi discutată în contextul finalizării normelor de aplicare a ordonanței de urgență”. În aceste condiții, căruțașii mai au de așteptat până să vadă dacă trebuie să plătească polițe RCA sau nu.caruta
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole